Legendy Slovana v Pezinku, knihu 90 belasých rokov pokrstí Peter Dvorský

08.06.2012 Pezinok

Bratislava 8. júna (TASR) - Najúspešnejší slovenský futbalový klub v histórii ŠK Slovan Bratislava si v sobotu pripomenie za prítomnosti viacerých belasých legiend 20. výročie zisku federálneho titulu zo sezóny 1991/1992. Pod názvom Legendy v Pezinku sa na ihrisku tamojšieho PSČ uskutoční od 14 h futbalová lahôdka vrátane dvoch exhibičných zápasov za účasti posledných federálnych majstrov, mužstvom Legendy Slovana, hviezdnym tímom osobností Mufuza a Starými pánmi PŠC Pezinok.

Športový zážitok bude doplnený kultúrnym programom, živou hudbou, autogramiádou a zábavou pre detských návštevníkov. Na podujatí sa predstavia známi futbalisti ako bývalý kapitán belasých Tomáš Stúpala, Ondrej Krištofík, Vladimír Kinder, Jaro Timko, Lacko Pecko, či Alexander Vencel ml. Súčasťou futbalovej gala-šou bude aj spomienka na niekdajších spoluhráčov Petra Dubovského a Ľudovíta Lancza, ktorí už hrajú svoj zápas vo "futbalovom nebi". Pre starších pamätníkov na futbalových umelcov z Tehelného pola bude určite lákadlom účasť legendárnych belasých hráčov. Chýbať nebudú nielen držitelia olympijských medailí a mnohých domácich aj zahraničných ocenení, ale aj víťazi Pohára víťaza pohárov z roku 1969 v Bazileji, majstri Európy z Belehradu 1976, či víťazi prestížnej česko-slovenskej federálnej ligy a pohára z rôznych období. Svoju účasť na zelenom koberci prisľúbili napríklad Marián Masný st., Ladislav Cvetler, Anton Urban, Anton Ondruš, bratia Zlochovci, bratia Čapkovičovci, ale aj zástupcovia mladšej generácie Jožko Majoroš, Tibor Jančula a mnohí ďalší.

Súčasťou futbalovej oslavy bude aj krst knihy "90 belasých rokoch", o ktorý sa postará operný spevák Peter Dvorský. "Veľmi si cením, že sa môžem stať krstným otcom tejto nádhernej publikácie. Je to prvýkrát, čo ma takto spájajú so športom, o to viac sa na podujatie Legendy v Pezinku teším," poznamenal pre oficiálny klubový portál "maestro" Dvorský, ktorý si okrem iného želá aj návrat Slovanu na Tehelné pole: "Slovanu prajem veľa trpezlivosti a úspechov v práci s mladými belasými nádejami, nech nám opäť vyrastú velikáni-legendy, ktorí budú napĺňať štadióny a ktorí si budú s hrdosťou obliekať belasý dres. Nech nám vyrastú ďalší Popluhárovia a ďalšie osobnosti, ktoré tak krásne Slovan a naše Slovensko reprezentovali. A ďalej prajem Slovanu skorý návrat na Tehelné pole, kde je jeho miesto. Verím, že čoskoro vyrastie nový štadión, ktorý bude pýchou slovenského futbalu, Bratislava a Slovan si to určite zaslúžia."

Vstupenky si môžete zakúpiť v predpredaji cez Ticketportal alebo priamo na mieste v deň podujatia. Ceny vstupeniek: krytá tribúna (4 eurá), nekrytá tribúna (3 eurá), deti do 15 rokov (zadarmo).

Program na štadióne PŠC Pezinok: 14.30 - Oficiálny začiatok podujatia (Fun zóna pre deti a sprievodný program) 16.00 - moderátorský príhovor a oficiálne predstavenie tímov Slovana a hostí 16:05 - krst novej publikácie "90 belasých rokov" 16.15 - slávnostný nástup a začiatok zápasu Legendy Slovana vs. Starí páni Pezinok 16.45 - spomienka na P. Dubovského a L. Lancza 17.30 - slávnostný nástup a začiatok zápasu Federálni majstri 91/92 vs. MuFuZa 18.00 - autogramiáda Legiend Slovana 19.00 - autogramiáda Federálni majstri 91/92 18.30 - 22.00 - vystúpenie hudobnej skupiny a DJ
 

Vyberte región